Άλλες δραστηριότητες

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


A ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ( FREE WI-FI )

Μέσα στα πλαίσια προσφοράς και διευκόλυνσης προς τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους νέους μας καθώς και τους επισκέπτες της Κοινότητας μας το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει εγκαταστήσει στην Κοινότητα σύστημα ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο (internet). Αυτό έχει εκτιμηθεί δεόντως καθώς εξυπηρετεί πρωτίστως τη Νεολαία της Κοινότητας μας, τους φοιτητές της Σχολής Στάς Παράσκου, τους αρχαιολόγους που εργάζονται στο Αρχαιολογικό Κέντρο Ερευνών καθώς και τους επισκέπτες της κοινότητας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ιστοσελίδα μέσα από την οποία ο καθένας ενημερώνεται σχετικά με την Κοινότητα. Η ιστοσελίδα του Κ.Σ. Λέμπας είναι www.lemba.org.cy .

B ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και ανταποκρινόμενο στη δύσκολη οικονομική κρίση που περνά ο τόπος μας, και σε αντίθεση με άλλες κοινότητες ΔΕΝ έχει επιβάλει καμία φορολογική αύξηση τα τελευταία δέκα χρόνια. Αντίθετα έχει μειώσει τις φορολογίες σε όλες τις μονογονεϊκές οικογένειες ,στους πολύτεκνους, τους συνταξιούχους καθώς και σε δυσπραγούντες συγχωριανούς μας.


Γ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Παρά την οικονομική κρίση το Κοινοτικό Συμβούλιο κατάφερε να κρατήσει ψηλά το επίπεδο καθαριότητας της Κοινότητας. Προχώρησε σε δενδροφυτεύσεις, καθαρισμό οικοπέδων και ανοικτών χώρων ενώ έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση ειδικών καλάθων για σκύβαλα και περιττώματα σκύλων. Η Κοινότητα μας διατηρεί τις χαμηλότερες τιμές παροχής νερού από όλες τις γύρω Κοινότητες και ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε την ανέγερση νέου ντεπόζιτου χωρητικότητας 90 τόνων του οποίου έχει αρχίσει ήδη η κατασκευή και μαζί με το υφιστάμενο χωρητικότητας 90 τόνων θα καταστήσουν την Κοινότητα μας ανεπηρέαστη από τυχόν διακοπές νερού.

Δ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο εκμεταλλευόμενο κυβερνητικές επιδοτήσεις , επεδίωξε και εξασφάλισε την αγορά μονοκάμπινου οχήματος με πλήρη πυροσβεστικό εξοπλισμό , παρέχοντας έτσι προστασία στους κατοίκους και στις περιουσίες τους αλλά και στους χώρους πρασίνου όπως το μεγάλο Πάρκο της Κοινότητας.

Η άμεση επέμβαση του πυροσβεστικού οχήματος της Κοινοτητάς μας απέτρεψε σε πάρα πολλές περιπτώσεις την εξάπλωση πολλών καταστροφικών πυρκαγιών.

Ε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο αντιλαμβανόμενο την ανάγκη για δημιουργία κοιμητηρίου εντός των ορίων της κοινότητας μας , έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη δημιουργία κοιμητηρίου σε συγκεκριμένο Ελληνοκυπριακό Τεμάχιο.

Ζ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

Το Κ.Σ. στην προσπάθεια του να αξιοποιήσει την παραλία Κοτζιά ετοίμασε και υπέβαλε « Σχέδιο Χρήσης της Παραλίας» προς την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ το οποίο έχει εγκριθεί. Ταυτόχρονα αναμένουμε την εγγραφή του δρόμου που οδηγεί στην παραλία για να μπορέσει έτσι το Κτηματολόγιο να εκμισθώσει στο Κ.Σ. το χώρο γύρω από την παραλία. Ήδη η παραλία λειτουργεί τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια του Κ.Σ. έχει βελτιωθεί . Υπάρχει μικρό αναψυκτήριο ενώ επανδρώνεται και από ναυαγοσώστες.


  • "Τα έργα στη Λέμπα είναι πλέον γεγονός και με την ολοκλήρωση του Πλατειακού Χώρου, του Πολιτιστικού Χωριού, των Αθλητικών Εγκαταστάσεων, του μεγάλου Πάρκου της κοίτης του Ταΐσι, και της εγγραφής του οδικού δικτύου η Κοινότητα μας θα καταστεί πόλος έλξης και θα προσφέρει στους Κατοίκους όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις."
    Κοινοτικό Συμβούλιο Λέμπας
  • Ο περιστροφικός Μύλος που χρησιμοποιείτο για εκατοντάδες χρόνια για εξαγωγή τρεμιθέλαιου στην Λέμπα βρίσκεται σήμερα στο Μουσείο Γεροσκήπου και γίνονται προσπάθειες για επανεγκατάσταση του στην Λέμπα.

  • Η κοινότητα μας διατηρεί τις χαμηλότερες τιμές παροχής νερού από όλες τις γύρω κοινότητες και ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε την ανέγερση νέου ντεπόζιτου χωρητικότητας 90 τόνων.

  • Το κοινοτικό συμβούλιο φρόντισε για την αναπαλαίωση ιστορικών μνημείων της κοινότητας.

  • Το Κ.Σ. στα πλαίσια παροχής Πρώτων Βοηθειών και εκμεταλλευόμενο τις επιδοτήσεις του ΚΟΤ, εξασφάλισε την απόκτηση απινιδωτή και Μέσων Πρώτων Βοηθειών στη χρήση των οποίων εκπαιδεύτηκε αριθμός αξιόλογων εθελοντών κατοίκων της Κοινότητας μας .

 
  • Αγγλικα
  • Ελληνικα