Πολιτιστικό Χωριό

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΛΕΜΠΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ


Μετά τον θάνατο του αείμνηστου Στάς Παράσκου το Κοινοτικό Συμβούλιο έθεσε στις προτεραιότητες του τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας και της προσφοράς της Σχολής στην τέχνη και τον πολιτισμό. Μέσα στα πλαίσια αυτά όλα τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις της Σχολής τα οποία ήταν παραχωρημένα στον αείμνηστο Στας Παράσκο πετύχαμε να μεταβιβαστούν και παραχωρηθούν στο Κοινοτικό Συμβούλιο Λέμπας. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίσαμε τη συνέχιση της χρήσης και της λειτουργίας της Σχολής τόσο από τους ξένους φοιτητές της Σχολής όσο και από τους μαθητές και τους καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, δίνοντας έτσι το κίνητρο στο Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει με την υλοποίηση του σχεδιασμού και της εκτέλεσης του έργου του Πολιτιστικού Χωριού.

 

Έτσι μετά από προσπάθειες 8 χρόνων για δημιουργία Πολιτιστικού Χωριού στη Λέμπα έγινε επιτέλους κατορθωτή η προκήρυξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού στις 25 Απριλίου 2016. Η κατακύρωση του έργου στον επιτυχόντα Μελετητή έγινε στις 29 Ιουλίου 2016. Έχουν δωθεί βραβεία στα πρώτα 5 καλύτερα Αρχιτεκτονικά Σχέδια αξίας €67.500 από το Υπουργείο Παιδείας. Οι προσφορές για την εκτέλεση του έργου θα ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2016, ενώ η υλοποιησή του θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2017 και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. Η δημιουργία και η λειτουργία του Πολιτιστικού Χωριού Λέμπας θα καταστήσει την Κοινοτητά μας πολιτιστικό πνεύμονα υπερτοπικής σημασίας και εμβέλειας.

 
JCC Payments
Ελληνικα